Новини

Начало | Новини

Публична лекция на Проф. Д-р Антонио Фернандес де Бухан на тема „Проект на закон за доброволно правораздаване в Испания – основни принципи и перспективи”

19.05.2012

На 22 май от 11,00 часа в зала 201 на Националния институт на правосъдието, ул. „Екзарх Йосиф” Nº 14, Проф. Д-р Антонио Фернандес де Бухан ще изнесе публична лекция на тема „Проект на закон за доброволно правораздаване в Испания – основни принципи и перспективи”.
 
Проф. Д-р Антонио Фернандес де Бухан, преподавател по римско право в Автономния университет на Мадрид и специалист в доброволното правораздаване, арбитража и административното право, ще посети България по покана на СУ „Св. Климент Охридски”. Като част от неговата програма, организаторите са включили публичната лекция  в сътрудничество с Националния институт на правосъдието
 
На събитието са поканени Посланикът на Испания, Н.Пр. Г-н Хосе Луис Тапиа Висенте, представители на Министерски Съвет, Министерство на Правосъдието, народни представители, магистрати, членове на Управителния и Програмния съвет на НИП, конституционни съдии.
 
Работният език на публичната лекция е испански, с осигурен симултанен превод на български език.
 
Форумът е отворен за участие на всички желаещи магистрати и юристи, интересуващи се от темата.
 
За повече информация и записване за участие, моля свържете се със Станимир Керемидчиев на тел. (02) 9359 120 или e-mail: s.keremidchiev@nij.bg
 
Резюме по темата може да намерите тук: РЕФОРМАТА НА ДОБРОВОЛНАТА ЮРИСДИКЦИЯ
 


назад